Jako nadzienie zastosowałam smaki najprostsze, czyli serek śmietankowy, miód i płatki kokosowe.
Składniki:
- 250 g mąki kukurydzianej
- 150 g mąki ryżowej
- szczypta soli
- 200 ml mleka
- 2 jajka
- 200 g serka śmietankowego
- miód
- płatki kokosowe (ewentualnie wiórki kokosowe)
- olej kokosowy do smażenia
Przygotowanie:
Mieszamy obie mąki wraz z solą w większej misce. W mniejszej miseczce rozbijamy jajka i dodajemy mleko, mieszamy dokładnie. Następnie płynne składniki dodajemy do suchych i ponownie dokładnie mieszamy. Ciasto powinno być dość gęste. Naleśniki smażymy na oleju kokosowym przez chwilę z obu stron.
Jeszcze ciepłe naleśniki smarujemy serkiem śmietankowym, polewamy miodem i posypujemy płatkami kokosowymi. Podajemy.
Smacznego!
apetycznie wyglądają! :)
OdpowiedzUsuńDziękuję:)
Usuń