Składniki na około 40 śliwek
- 200 g czekolady mlecznej
- 2 łyżki masła
- 2 łyżeczki miodu
- po szczypcie pieprzu cayenne, soli morskiej i kurkumy
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy masło oraz przyprawy, a na końcu miód - dokładnie mieszamy. Czekoladę ciągle trzymamy na parze, śliwki nabijamy na wykałaczki, zanurzamy w czekoladzie i wbić w połówki ziemniaka (lub kawałek styropianu) - wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia czekolady.
Smacznego!
Wlasnie dojadamy porcje zrobionych niedawno - z marcepanem. Ale pomysl z 'doprawieniem' czekolady jest znakomity! Musze zapamietac na nastepny raz!
OdpowiedzUsuńWesolych Swiat!
Polecam! A na marcepanowe też mnie kuszą:)
Usuń