sobota, 23 lutego 2013

Pasta jajeczna

Pasta jajeczna zawsze kojarzyła mi się z majonezem i szczypiorkiem. Do momentu aż trafiłam na blogu White Plate trafiłam na niezwykłą pastę jajeczną. Czym się różni ta zwykła od niezwykłej? Ponieważ skład podstawowy jest niezmienny, przepis różni się dodatkami, wśród których znajdziemy zarówno curry, kolendrę oraz... rodzynki. Smak jest niepowtarzalny, oczywiście najlepiej smakuje ze świeżymi ziołami, ważny jest też majonez (ja używam wyborowego, bo na przykład domowy sprawia, że pasta jest zbyt mdła).

Czego potrzebujemy?

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 łyżeczka kolendry
  • 1 łyżka szczypiorku
  • 2 płaskie łyżeczki, drobno pokrojonych rodzynek
  • sól i pieprz do smaku

Jak to zrobić?

Jajka obieramy, wrzucamy do miseczki, rozgniatamy widelcem. Dodajemy majonez, przyprawy, zioła, rodzynki. Mieszamy dokładnie. Doprawiamy.
Podajemy ze świeżym chlebem, tostami, bagietką.


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz